Het was midden in de nacht en het onweerde als een gek. De extreme warmte in de lucht van afgelopen weken kwam tot ontlading. Ik zat alleen op het bed in de bedompte kamer met de deur op slot. Zo was ik veiliger. Ik moest mezelf er aan herinneren te ademen. Om de havenklap snakte ik naar lucht. Daar was het. Het ultieme dieptepunt. Ik huilde. Huilde zo hard dat ik niet wist dat het kon. Vooral van binnen. Want ik wilde niet dat ze me hoorden. Mijn lijf leek levenloos, er niet toe te doen. Mijn hart en ziel des te meer open en bloot. En daar was het. Voor het eerst in mijn leven. Ik werd vastgehouden door mijn engelen, mijn gidsen. Ik voelde hun armen fysiek om mij heen. Ze waren met veel. Heel veel. En ze hielde me stevig vast. Ik was niet alleen. Zal het ook nooit meer zijn. Op mijn diepste punt, ervoer ik complete overgave. En dat was precies de bedoeling.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.